Astrid Coene

k ben Astrid Coene en sinds kort een verbinder bij Samen Gezond Zoeterwoude. In alles wat ik doe, staat gezond zijn en je gezond voelen voorop. Ik ben actief binnen De Zonnebloem Zoeterwoude-Rijndijk, en daar proberen we door huisbezoek en activiteiten mensen met een fysieke beperking uit de eenzaamheid te halen. Deelname en contact in de samenleving is onmisbaar om je gezond te voelen, ook als je lichaam niet meer zo gezond voelt.

Ik ben mede-eigenaar van Zorg-Vuldig, een organisatie voor kraamzorg en thuiszorg. Ook hier is gezond zijn en gezond voelen topprioriteit. Na een bevalling is de roze wolk soms niet gelijk aanwezig en is kraamzorg onmisbaar om je weer goed en gezond te laten voelen. In de thuiszorg is dit uiteraard niet anders: ook als je lichamelijk niet meer helemaal gezond bent, kun je je met voldoende aandacht en zorg toch gezond voelen.

Ook sport kan bijdragen aan gezond zijn en gezond voelen: als voorzitter van gymvereniging GJT Meerburg is het een “ sport” om zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen. Heel veel jeugd is enthousiast met sporten, maar de jongeren zie je wat afhaken. En ook de volwassenen met gezin en werk en mantelzorg ontbreekt het soms aan tijd of mogelijkheden om te sporten. Het sportakkoord gaat hier hopelijk ook een positieve bijdrage aan leveren.

En vanuit mijn functie als gemeenteraadslid in Zoeterwoude probeer ik ook op beleidsniveau mee te denken om Zoeterwoude gezonder te maken. Zowel rechtstreeks in de gemeenteraadslid als in de werkgroep tegen eenzaamheid en de klankbordgroep van de Welzijnsbezoeken staat gezond zijn en gezond voelen centraal. Ik hoop op deze wijze enkele kleine stukjes bij te dragen aan een Samen Gezond Zoeterwoude.

Astrid Coene

Contactgegevens Astrid:

Volgen nog