Bea van Duuren

Langs deze weg wil ik me even voorstellen als verbinder van Samen Gezond Zoeterwoude.

Mijn naam is Bea van Duuren en ik ben praktijkverpleegkundige bij de Stompwijkse huisartsenpraktijk. Daar verzorg ik het diabetes- en CVRM-spreekuur. Dit houdt in dat ik me bezig hou met diabetes mellitus type 2 en CVRM staat voor Cardio Vasculair Risico Management, vaak is dat een te hoog cholesterol of bloedruk.

Daarbij is een gezonde leefstijl en balans in het leven heel belangrijk. Dat is eigenlijk de reden dat ik graag wil helpen verbinden bij Samen gezond Zoeterwoude. Nu kan ik de patiënten op meerdere manieren ondersteunen en verwijzen.

Wat is nu mijn link met Zoeterwoude:

Mijn grootste link is dat ik 20 jaar op Swetterhage heb gewerkt, wat ik met heel veel plezier heb gedaan. Maar omdat de huisartsen ook zorg dragen voor de cliënten van Swetterhage ben ik er nog steeds mee verbonden en zorg daar ook voor de diabetes zorg en CVRM. Er zijn ook een groot aantal mensen vanuit Zoeterwoude bij ons aan gesloten. De leukste link is dat is al een paar jaar bij een saxofoonclubje van VIOS ben. Elke 2 weken oefenen we op vrijdag een uurtje.