Connie van Seggelen

Mijn naam is Connie van Seggelen en ik ben sinds 1 april 2021 welzijnsfunctionaris in Zoeterwoude. Ik sta geregistreerd als ZZPer. Welzijnsfunctionaris… wat doe je dan precies? Deze vraag krijg ik regelmatig.

Een onderdeel van mijn werk is dat ik individueel met mensen in gesprek ga om samen met hen te onderzoeken naar wat kan bijdragen aan een beter welbevinden. Soms is er behoefte aan meer contact met anderen of wil iemand juist zelf iets betekenen voor een ander. Het kan ook gaan om ondersteuning te vinden/zoeken voor de ‘’last’’ die iemand draagt. Niet altijd is de oplossing daar. Alleen maar luisteren kan ook helpend zijn.

Verwijzingen komen bijvoorbeeld via WMO consulenten, Huisartsen/ POHers, fysiotherapeuten, maar het kan ook een ongeruste buur zijn of de huishoudelijke hulp.

Daarnaast Coördineer ik Activiteiten voor Senioren (CAS). Ik ga in gesprek met hen over waar de behoefte ligt. De groep senioren van 60-75 jaar hebben een andere behoefte dan de 75+ ers. De ideeën van de groep van 60-75 jaar zijn bijvoorbeeld: een seniorencollege houden, Vitality programma aan Zoeterwoude Rijndijk o.l.v. een sportcoach, Haiku workshop, diner dansant of een filosofie basis cursus. Wandel je mee, jeu de boules en boekbesprekingen zijn al initiatieven die succesvol uitgerold zijn.

Een onderliggend doel is: ‘’Het is belangrijk om nu een netwerk op te bouwen voor de dag van morgen’’.

Ik heb de sociale kaart voor Zoeterwoude opgezet in samenwerking met de lokale maatschappelijke organisaties. De sociale kaart is een soort wegwijzer met alle sociaal maatschappelijke contacten voor de inwoners van Zoeterwoude. Ik ben eigenaar hiervan en zal de kaart bijwerken en actueel houden. Iedereen kan input geven over de kaart zodat deze up-to-date blijft.