Evelyn Kessels

Mijn werk speelt zich af in de wereld waar wonen, welzijn en zorg bijeenkomen. Hier ik heb ervaren dat elkaars taal verstaan én begrijpen lastig is. Ieder van ons luistert en kijkt door zijn/haar eigen bril. En hoort of ziet alleen wat door die bril heen komt. Andere invalshoeken vallen vaak buiten beeld. Als KennisBrug sta ik tussen deze werelden en maak vertalingen van elkaars ideeën. Hierdoor stel ik mensen in staat om verbindingen tussen elkaar en elkaars denkbeelden te leggen. En vanuit deze denkbeelden kunnen weer nieuwe paden bewandeld worden.

Als je aan mijn man vraagt wat voor werk doet je vrouw, krijg je als antwoord: “Huh, iets met lesgeven…” Deels klopt dat. Een van mijn werkzaamheden is dat ik professionals en vrijwilligers begeleid in het steeds beter worden in hun (vrijwilligers)werk. Dit doe ik als ZZP-er via mijn bedrijf. De rollen die ik vervul zijn trainer, coach, procesbegeleider en projectleider. Kijk voor meer informatie op mijn website www.kennisbrug.com.

Welke talenten zet ik in voor SGZ?
Een van mijn talenten is ervoor te zorgen dat mensen zich op zijn/haar gemak voelen, zodat ze vanuit die veiligheid uitgenodigd voelen om verhalen, gevoelens, emoties, meningen met elkaar te delen. Hiervoor zorg ik voor gelijkwaardigheid in de gesprekken, oprechte aandacht voor ieders verhaal en luisterend met een oor, dat gericht is op de toekomst; wat is er mogelijk en hoe kan iemand dit zelf bereiken. Het blijkt dat dit de competenties zijn die een ‘community builder’ succesvol maken. Zodra we elkaars werelden leren kennen, zijn we bezig contact te maken. Contact maken is verbindingen leggen, relaties aan elkaar knopen, netwerken vormen.

Waarom SGZ?
Met SGZ zet ik me in voor de gemeenschap, de community Zoeterwoude. Ik help mee een gezonde, vitale gemeenschap te maken en te behouden. Samen creëren we de omstandigheden zodat iedereen een zinvol, betekenisvol leven kan leiden. Als je je gehoord en gezien voelt, merk je dat je deel uit maakt van een gemeenschap. Je doet ertoe.  Als deze basis geregeld is zorgt dat voor een grote stressvermindering. Deze ontspanning veroorzaakt een positievere gezondheidsbeleving en een groter saamhorigheidsgevoel. Je hebt de community nodig om jezelf beter te leren kennen en de community heeft jou nodig om als groep in verbinding te zijn.

 

Wij samen maken de gemeenschap, wij zijn Zoeterwoude!

Evelyn

Contactgegevens Evelyn:

Evelyn N.J.M. Kessels
Kalmoeslaan 14
2381 JG Zoeterwoude

T: 06-37 43 47 60
M: evelyn.kessels@kennisbrug.com
W: www.kennisbrug.com