Laura van Teijlingen

Ik ben Laura van Teijlingen en ik werk als vestigingsleider vrijwilligers voor de Bibliotheek Rijn en Venen in Zoeterwoude-dorp, Woubrugge, Hazerswoude-dorp en Bieb aan Huis.

Sinds 2018 is de Bibliotheek te vinden in brede school De Buitenplaats. Dit gebouw delen we met Basisschool Het Avontuur, Stichting Kinderopvang Zoeterwoude (SKZ) en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Op deze mooie plek kunnen alle inwoners van Zoeterwoude terecht om boeken te lenen, zichzelf te ontwikkelen, hulp te vragen, of gewoon om te verblijven. Je kunt er op je gemak een krant of tijdschrift lezen of gebruikmaken van de studie/werkplekken met alle benodigde faciliteiten zoals computers, WIFI, printen, scannen en kopiëren.

De Bibliotheek ondersteunt het Platform Samen Gezond Zoeterwoude in haar droom om de inwoners van Zoeterwoude naar een hogere gezondheidsbeleving te brengen. En dan vooral de mentale gezondheid.

Lezen is voor veel mensen een favoriete vrijetijdsbesteding: heerlijk ontspannen met een leuk, spannend of romantisch verhaal. Daarnaast biedt de Bibliotheek verschillende mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, denk aan alle informatieve boeken die er te vinden zijn of de (online) cursussen die je er kunt volgen. Je kunt er andere mensen ontmoeten en ook zelf een bijdrage leveren, bijvoorbeeld door je in te zetten als vrijwilliger. Iets doen voor een ander doen, geeft zin aan het leven. En het voorkomt dat je je eenzaam voelt.

Meedoen vinden we belangrijk bij de Bibliotheek. En vooral ook dat iedereen mee kan doen. Als je moeite hebt met lezen of niet goed met de computer kunt omgaan, kun je bij ons terecht voor hulp. Jezelf kunnen redden op het gebied van geld, werk en wonen, vergroot de mentale gezondheid: het geeft je een goed gevoel. En daar blijf je gezond bij!

Met vriendelijke groet, Laura van Teijlingen
Vestigingsleider vrijwilligers
Zoeterwoude-dorp, Woubrugge, Hazerswoude-dorp en Bieb aan Huis

Laura van Teijlingen

Contactgegevens Laura:

Volgen nog.