Marie-Jose Roozen

Mijn naam is Marie-Jose Roozen, 68 jaar, getrouwd met Jan, samen 4 zonen,3 schoondochters, 3 kleinkinderen en 2 honden. Heb sinds 1990 een massage/schoonheidssalon, maar ben langzaam aan het afbouwen. Hobbies: tuinieren wandelen fietsen reizen lezen muziek koken yoga en schilderen.

Ik schilder vanaf 2006 bij Piet Wolvers. Eindelijk vond ik tijd om dat te gaan doen, het hielp ook dat ik de schilderkist van mijn schoonvader erfde, dat gaf een zetje. Ik aquarelleerde wel en tekende af en toe, maar het gezin was druk en ik gunde mij de tijd niet. Maar inmiddels ben ik heel wat jaartjes bezig, nu in Atelier Xie van Anneke van Teylingen, met Piet Wolvers als docent.

Ik ben gevraagd om wat van mijn schilderijen te tonen bij Samen Gezond Zoeterwoude. Ik doe dat graag, want gezondheid is m.i. ook, je creatief uiten. Naast goed voor je lichaam zorgen is goed zorgen voor je geest ook belangrijk. Gezondheidsbeleving is heel breed, van top tot teen en van hart naar ziel. We zijn tenslotte mens met een lichaam en ziel, althans dat vind ik. Wanneer je dan een passie gevonden hebt omdat uit te drukken kun je een gelukkig mens zijn. Het geeft mij voldoening om via de techniek van de olieverf mijzelf uit te drukken en heerlijk in de flow te komen om het beeld neer te zetten wat mij raakt of verteld wil worden. Dat kan natuurlijk ook via dans, muziek of welke uiting dan ook.

De maatschappij verlangt een hoge inzet van de mensen, vaak een leven lang, tijd voor reflectie is daarom zo belangrijk. De balans is vaak weg en komen burnout, stress of ziekte om de hoek kijken en dan is het juist fijn om een uitlaatklep te hebben dmv een hobby of passie. Het maakt het leven mooi!

Ontdek wat jij nodig hebt om gezond en gelukkig te zijn. In de waaier van mogelijkheden die Samen Gezond Zoeterwoude vandaag aanbiedt zit vast wel een begin van jouw pad. Zorg voor jouw leven !

Contactgegevens Marie-Jose:

Volgt