Nadine van Leeuwen

Een reis naar binnen. Vanuit je hoofd in je lijf. Vanaf mijn 14e ben ik actief bezig met mijn persoonlijke groei. Vanaf die tijd heb ik al de nodige mooie dingen mogen ervaren. Een aantal jaar geleden kwam ik met toeval in contact met verbonden ademhaling.

Door de verbonden ademhaling ben ik rustiger in mijn hoofd, heb ik kleine en grotere trauma’s geheeld, ben ik meer gaan voelen, durf ik meer voor mezelf te kiezen, ben ik een stuk positiever en leef ik vrijer.

“Ik had nooit gedacht dat ademen iets voor mij zou zijn, maar wat kwam er veel los”
– deelnemer workshop verbonden ademhaling –

Iedereen heeft momenten waarop hij/zij zich moet inspannen en kan ontspannen. Tijdens het inspannen gebruik je een hoge ademhaling die je helpt om alert en actief te zijn. De effectiviteit van deze prestaties zullen afnemen als je te lang of zelfs chronisch actief bent ofwel “aan” staat. Genoeg ontspanning is dan van groot belang. Echter wordt in een periode van ontspanning vaak vergeten om vol en laag te ademen, waardoor je lichaam ook daadwerkelijk kan ontspannen en spanning los
kan laten. Iets wat vaak gebeurt tijdens het slapen. De verbonden ademhaling is de brug tussen spanning en ontspanning.
Wat de verbonden ademhaling je nog meer kan opleveren:

 • Rust in je lijf en/of hoofd
 • Betere doorbloeding en zuursof opname
 • Verbeterde orgaanfunctie
 • Loslaten van bepaalde spanningen
 • Verbinden met je emoties
 • Meer ruimte in je lichaam
 • Leven vanuit je natuurlijke zelf

Je kunt 30 dagen zonder eten, 3 dagen zonder water, maar na 3-5 minuten zonder adem ga je dood. Onderzoek toont aan dat 70% van de gifstoffen die je elke dag opneemt door je ademhaling uit je lichaam verwijderd kan worden! Een diepe, volledige ademhaling masseert de inwendige organen en de buikspieren. Buiten fysieke voordelen kan er ook op de emotionele laag bevrijding plaatsvinden door het toepassen van de verbonden ademhaling. Op de gezondheidsroute van 11 september wil ik je graag meer vertellen over wat de verbonden ademhaling voor jou kan doen. Wil je de verbonden ademhaling ervaren, komt dan naar (een van) de workshop(s).

Nadine van Leeuwen

Nadine van Leeuwen

 • Ademcoach
 • Coaching
 • Reiki
 • Openwaterzwemmen
 • Boksinstructrice