Nadine van Leeuwen

Een reis naar binnen. Vanuit je hoofd in je lijf. Vanaf mijn 14e ben ik actief bezig met mijn persoonlijke groei. Vanaf die tijd heb ik al de nodige mooie dingen mogen ervaren. Een aantal jaar geleden kwam ik met toeval in contact met verbonden ademhaling.

Door de verbonden ademhaling ben ik rustiger in mijn hoofd, heb ik kleine en grotere trauma’s geheeld, ben ik meer gaan voelen, durf ik meer voor mezelf te kiezen, ben ik een stuk positiever en leef ik vrijer.

“Ik had nooit gedacht dat ademen iets voor mij zou zijn, maar wat kwam er veel los”
– deelnemer workshop verbonden ademhaling –

Iedereen heeft momenten waarop hij/zij zich moet inspannen en kan ontspannen. Tijdens het inspannen gebruik je een hoge ademhaling die je helpt om alert en actief te zijn. De effectiviteit van deze prestaties zullen afnemen als je te lang of zelfs chronisch actief bent ofwel “aan” staat. Genoeg ontspanning is dan van groot belang. Echter wordt in een periode van ontspanning vaak vergeten om vol en laag te ademen, waardoor je lichaam ook daadwerkelijk kan ontspannen en spanning los
kan laten. Iets wat vaak gebeurt tijdens het slapen. De verbonden ademhaling is de brug tussen spanning en ontspanning.
Wat de verbonden ademhaling je nog meer kan opleveren:

 • Rust in je lijf en/of hoofd
 • Betere doorbloeding en zuursof opname
 • Verbeterde orgaanfunctie
 • Loslaten van bepaalde spanningen
 • Verbinden met je emoties
 • Meer ruimte in je lichaam
 • Leven vanuit je natuurlijke zelf

Je kunt 30 dagen zonder eten, 3 dagen zonder water, maar na 3-5 minuten zonder adem ga je dood. Onderzoek toont aan dat 70% van de gifstoffen die je elke dag opneemt door je ademhaling uit je lichaam verwijderd kan worden! Een diepe, volledige ademhaling masseert de inwendige organen en de buikspieren. Buiten fysieke voordelen kan er ook op de emotionele laag bevrijding plaatsvinden door het toepassen van de verbonden ademhaling. Op de gezondheidsroute van 11 september wil ik je graag meer vertellen over wat de verbonden ademhaling voor jou kan doen. Wil je de verbonden ademhaling ervaren, komt dan naar (een van) de workshop(s).

Nadine van Leeuwen

Nadine van Leeuwen

 • Ademcoach
 • Coaching
 • Reiki
 • Openwaterzwemmen
 • Boksinstructrice
Jill van Velzen

Jill van Velzen

Hey! Ik ben Jill en het is mijn missie om gedreven vrouwen te inspireren en activeren om dichter bij zichzelf te komen en blijven. Zodat zij zichzelf weer op #1 zetten en keuzes maken die bijdragen...

Lees meer
Bea van Duuren

Bea van Duuren

Langs deze weg wil ik me even voorstellen als verbinder van Samen Gezond Zoeterwoude. Mijn naam is Bea van Duuren en ik ben praktijkverpleegkundige bij de Stompwijkse huisartsenpraktijk. Daar...

Lees meer
Astrid Coene

Astrid Coene

k ben Astrid Coene en sinds kort een verbinder bij Samen Gezond Zoeterwoude. In alles wat ik doe, staat gezond zijn en je gezond voelen voorop. Ik ben actief binnen De Zonnebloem...

Lees meer
Gea Smit

Gea Smit

Hoi ik ben Gea Smit, ‘verbinder’ voor het fantastische initiatief Samen Gezond Zoeterwoude! Ik ben predikant van de protestantse gemeente rondom de Dorpskerk in Zoeterwoude Dorp. Dat is een kleine...

Lees meer
Ingrid Zuure

Ingrid Zuure

Samen Gezond Zoeterwoude, wat goed dat jullie er zijn! Het was hoog tijd dat ik jullie leerde kennen. Ik ontdek nu zoveel leuke, interessante organisaties en (andere) professionals waarvan ik het...

Lees meer
Tim Gonlag

Tim Gonlag

Mijn naam is Tim Gonlag en ik ben groepsleerkracht en vakdocent bewegingsonderwijs op de Bernardusschool in Zoeterwoude Rijndijk. Ik geniet van de samenwerking tussen leerling en leerkracht met als...

Lees meer
Carla van Loon

Carla van Loon

Mijn naam is Carla van Loon, beleidsmedewerker volksgezondheid en sportstimulering bij de gemeente Zoeterwoude. Ik werk al ruim 7 jaar bij de gemeente. Mijn hobby’s zijn lezen, schaken, wandelen en...

Lees meer
Sandra Larsen

Sandra Larsen

Mijn naam is Sandra Larsen en sinds een jaar ben ik locatiemanager Recreatie en Informele Zorg op Swetterhage. Wat doe ik dan precies? Enerzijds ben ik verantwoordelijk voor de organisatie en...

Lees meer
Ineke Hiel

Ineke Hiel

Platform Samen Gezond Zoeterwoude heeft mij gevraagd om als “verbinder/ambassadeur” iets te schrijven op hun facebook pagina.Ik ben Ineke Hiel-Piët en samen met mijn echtgenoot Jos Hiel voorzitter...

Lees meer
Shasvin Bhoelai

Shasvin Bhoelai

Ik ben Shasvin Bhoelai geboren in Suriname, geneeskunde gestudeerd in India. En daarna als natuurgeneeskundige arts in Nederland aan de slag gegaan. Ik ben sinds kort ook verbonden met projecten aan...

Lees meer
Marianne Koek

Marianne Koek

Graag wil ik mij als verbinder van Samen Gezond Zoeterwoude aan u voorstellen. Ik ben Marianne Koek, moeder van 3 kinderen, getrouwd, en oma van een prachtig stel kleinkinderen. Ik  ben werkzaam in...

Lees meer
Kitty van Leeuwen

Kitty van Leeuwen

Mijn naam is Kitty van Leeuwen en ik ben kinesioloog bij Praktijk Terra. Kinesiologie is een methode die de mens in zijn totaliteit benadert. Er wordt gebruik gemaakt van informatie uit de...

Lees meer