Peter Kortekaas

Door het platform Samen Gezond Zoeterwoude, is mij gevraagd deel te nemen als “verbinder / ambassadeur”. Ik heb daar niet zo lang over nagedacht en ga dat gewoon doen.

Ik ben Peter Kortekaas en woon sinds 1977 in Zoeterwoude.

Waarom ambassadeur van Samen Gezond Zoeterwoude?

Het doel van de SGZ, Zoeterwoude de gezondste gemeente van Zuid-Holland te maken, is erg ambitieus, maar spreekt mij wel aan. Zonder ambitie geen succes!  Individualisering in onze drukke maatschappij ligt steevast op de loer, echter: de mens is van nature een gezelschapsmens en het gevoel ergens bij horen speelt een belangrijke rol in onze dagelijkse beleving. In tegenstelling tot de kleine fysieke afstand waarin we met elkaar leven is in veel gevallen de sociale afstand juist groot.

Tijdens mijn lange loopbaan – inmiddels ben ik gestopt met werken (in dienstverband dan), wie ooit heeft gezegd dat je het rustig hebt wanneer je niet meer werkt… – oh ja, ik was bij mijn loopbaan… als leidinggevende ervaar je dat, buiten de fysieke gezondheid, goed in je ‘vel’ zitten voor mensen een wereld van verschil kan maken.

Dat goed in je vel zitten is voor iedereen weer anders, maar als we daar als gemeenschap deels aan bij kunnen dragen moeten we dat zeker doen, alle kleine beetjes helpen.

Mijn jeugd werd gekenmerkt door soberheid, weinig welvaart, klein behuisd maar wel een grote mate van saamhorigheid, wat weer heeft bijgedragen aan een ‘welzijn-gevoel’.

Het gevoel van saamhorigheid is voor mij, tot op de dag van vandaag belangrijk, dat kan zijn op je werk, in je buurt, de vereniging of waar dan ook. Wanneer wij als SGZ in onze gemeente hier een steentje aan bij kunnen dragen moeten we daar vol voor gaan.

Zoals jullie uit mijn introductie kunnen afleiden heb ik iets met mentaal welbevinden (welzijn) en vind ik het een uitdaging om met mijn, beperkte, kennis en ervaring een bijdrage te kunnen leveren een gezonder Zoeterwoude. En wie weet worden we, naast een groene gemeente, ook de gezondste gemeente van Zuid-Holland.

Peter Kortekaas

Contactgegevens Peter:

Volgen nog