Actie Lichtpuntjes

Lichtpuntjes betekent volgens de dikke Van Dale: “Iets positiefs dat hoop geeft in moeilijke omstandigheden”. Juist in deze tijd kunnen we wel extra lichtpuntjes gebruiken. De kerstperiode is voor vele mensen een donkere periode. Daarom willen we als Samen Gezond Zoeterwoude graag dit jaar helpen om ‘Zoeterwoude in het licht te zetten’.
Deze Lichtpuntjes zullen op zaterdagavond 24 december om 17.00 uur ontstoken worden door Burgemeester Fred van Trigt in het dorp en door Wethouder Mathieu Paardekooper aan de Rijndijk op de Oranjelaan bij de gemeentelijke kerstbomen.

Gedicht ‘Licht’
Tijdens het aansteken wordt het speciaal voor deze actie geschreven gedicht ‘Licht’ van Marianne van Velzen voorgedragen. Onder het genot van sfeervolle muziek en een warme drank vieren we het samen zijn.

Makers van Lichtpuntjes
Lichtpuntjes zijn gemaakt door de kinderen van het Avontuur, bewoners van Swetterhage, mensen in de dagopvang van Wijdezorg Emmaus en in de Huiskamer in de Eendenkooi aan de Rijndijk. Daarnaast hebben velen van u nog lichtpuntjes van voorgaande jaren bewaard.

Zet uw Lichtpuntje in uw voortuin of voor uw raam. Zo zetten we samen Zoeterwoude in het licht!

Verlichte Boerderijenroute
Naast de Actie Lichtpuntjes organiseert de vereniging Wijk en Wouden een Verlichte Boerderijenroute. De route voert langs de Zuidbuurtseweg, het Korte Kerkpad, Noord Aa, Weipoortseweg, Ommedijkseweg, Molenpad, Noordbuurtseweg en het Watertje. Vanaf 22 december tot en met 1 januari 2023 zijn tussen 19.00 en 22.00 uur oude boerderijen, karakteristieke panden, kerken, de molen en de voormalige pastorie verlicht. Op diverse avonden worden activiteiten georganiseerd, zoals film, toneel, exposities, muziek en vertellingen.

Zelf versieren
In café De Meester kun je op vrijdagavond 23 december je eigen feestelijk Lichtpuntje maken. De Meester verzorgt potjes en alle materialen om een mooi Lichtpuntje te maken.

Onze droom
En bent u benieuwd naar het verhaal achter Samen Gezond Zoeterwoude, kom dan tijdens de Verlichte Boerderijenroute op 29 december langs op Dorpsstraat 2 bij de ex-scheepswerf ‘De Westhof’.

Wanneer?

  • 24 december 2022
  • 17.00 uur
  • Rijndijk – Oranjelaan
  • Dorp – Dorpsplein