Anonieme Overeters

Anonieme Overeters, of Overeaters Anonymous, is een gemeenschap van mannen en vrouwen die herstellende zijn van dwangmatig eten en dwangmatig gedrag met eten. We delen onze ervaring, kracht en hoop met elkaar op bijeenkomsten van OA. Als lid van OA werk je aan het twaalfstappen programma om te herstellen van de ziekte van dwangmatig eten. Je gebruikt daarbij ook de hulpmiddelen van het programma die voor je beschikbaar zijn.

Wij zijn een zelfhulpgemeenschap die niet verbonden is aan een instelling of andere organisatie. Voor lidmaatschap hoef je niks te betalen, onze kosten worden betaald uit onze eigen (vrijwillige) bijdragen. Als je lid wordt van OA zijn er geen verplichtingen, ieder lid werkt aan herstel op zijn of haar eigen manier. In OA vindt je mensen die net als jij problemen hebben of hadden met eten. Wij helpen je door onze ervaring met je te delen en je te steunen in jouw proces van herstel. De jarenlange schuldgevoelens mag je loslaten, dwangmatig eten is een ziekte waar je niks aan kunt doen.

De afkorting van Anonieme Overeters, OA, staat voor Overeaters Anonymous en verwijst naar onze moederorganisatie uit Amerika. Meer informatie over Overeaters Anonymous vind je op de website.

 

Contactgegevens Anonieme Overeters:

Anonieme Overeters
Postbus 61025
1005 HA Amsterdam

T: 020-627 48 20
M: info@anonieme-overeters.nl