Energiek Zoeterwoude

Voor iedere inwoner de kans vergroten om vitaal oud(er) te worden in Zoeterwoude! Dat doen we samen met inwoners, ondernemers en organisaties die zich hier allemaal voor inzetten. Als we samenwerken kan iedereen energiek en gezond ouder worden in onze gemeenschap!

Diabeteschallenge

Momenteel doet Zoeterwoude, op initiatief van de huisartsen, mee aan de Nationale Diabetes Challenge. Dit is een 20 weken durend wandelprogramma van de Bas van de Goor Foundation. In Zoeterwoude wordt wekelijks op donderdagavond gewandeld in en om Zoeterwoude door een groep enthousiaste deelnemers. Er wordt toegewerkt naar een “finaledag” in september.

Kwiek Beweegroute

Sinds 2021 ligt er in Zoeterwoude de Kwiek Beweegroute. Dit is een beweegroute, waarbij gebruik wordt gemaakt van straatmeubilair dat er al is. (Denk aan lantaarnpaal, bankje, brugleuning etc). Door het volgen van de stoeptegels, met illustratie, op de route, train je balans, kracht en uithoudingsvermogen. De route ligt tussen Emmaus, Het Avontuur en Swetterhage. Er kan onder begeleiding gebruik van worden gemaakt, maar inwoners kunnen ook gewoon zelf aan de slag.

Contactgegevens Energiek Zoeterwoude:

M: info@energiekzoeterwoude.nl
W: www.energiekzoeterwoude.nl