Fred van Trigt

Wie is Fred van Trigt? Fred van Trigt is sinds 7 oktober 2020 burgemeester van Zoeterwoude. Sinds maart 2021 woon ik samen met mijn vrouw Ellen ook in het mooie Zoeterwoude. Onze kinderen Jasper en Lisanne zijn al het huis uit.

Jasper woont in Amsterdam en Lisanne in Hillegom. Wij komen uit Hillegom. Daar zijn we geboren en getogen. Zowel Ellen als ik hebben een sportieve achtergrond en sportopleiding. Na de afronding van mijn studie heb ik een aantal jaren in het onderwijs gewerkt. Na wat omzwervingen ben ik als manager en later directeur bij Sportfondsen terechtgekomen. Sportfondsen verzorgt voor gemeenten de exploitatie van sportvoorzieningen.

In Hillegom ben ik politiek actief geworden. Eerst commissielid, daarna raadslid en fractievoorzitter en uiteindelijk wethouder. Het vervolg per 7 oktober 2020 heb ik hierboven geschetst. Vanwege mijn achtergrond begrijpt u waarschijnlijk dat jeugd-, sport- en gezondheidsbeleid mij zeer na aan het hart ligt.

De inwoners van Zoeterwoude zijn, als we naar de cijfers kijken, al een stukje gezonder dan de inwoners van de regio. Toch zullen de kosten van de gezondheidszorg onbeheersbaar worden wanneer we niets doen. En weet u dat u, onvoorziene omstandigheden daargelaten, voor 80% zelf bepaalt of u gezond (en) oud wordt? Daarbij is een gezonde leefstijl heel belangrijk. Daarom is de gemeente met vele enthousiaste partners Energiek Zoeterwoude gestart. Een beweging om onze inwoners te stimuleren er een gezonde leefstijl op na te houden. Samen Gezond Zoeterwoude is een van die mooie partners. Zij hebben het initiatief genomen om deze Gezondheidsroute te organiseren. Een top initiatief!

Ik hoop dat u vandaag weer veel leert over die gezonde leefstijl en wat al die ‘verborgen’ partners daarvoor bijdrage aan kunnen leveren.

Groet,
Fred

Fred van Trigt

Contactgegevens Fred:

Noordbuurtseweg 27
2381 ET Zoeterwoude

T: 071- 580 6300